Tropische ochtend - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Lydia Allemekinders - WaarBenJij.nu Tropische ochtend - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Lydia Allemekinders - WaarBenJij.nu

Tropische ochtend

Door: Lydia

Blijf op de hoogte en volg Lydia

04 Juli 2017 | Aruba, Oranjestad

Onze klamboe beweegt zachtjes in de wind. De schaduwen van de palmbomen vlak bij het raam maken figuren op de fijne stof. De twee mannen naast mij liggen als zeesterren te slapen zodat ik mijzelf niet om kan draaien zonder bijna uit bed te vallen. Ik ben half wakker, het is nog vroeg en ik ben me helder bewust van mijn omgeving. Ik hoor tropische vogels zachtjes fluiten, de waaiers in onze kamer de lucht rondblazen en de wind ruisen door de palmbomen. Onze bananenboom is mede dankzij Djaro’s liefde voor onze buitendouche enorm gegroeid en er hangt sinds een paar weken een mooie tros banen aan. Vanuit mijn bed kan ik de bananen bijna zien hangen. Ik voel me gelukkig en besef me dat op deze vroege ochtend.

De afgelopen tijd is snel gegaan, en ook weer langzaam. Er zijn veel mensen op bezoek geweest en we hebben daar enorm van genoten. Het is mij nog niet gelukt hier een andere baan te vinden en ik heb dus veel quality time met Djaro. Dat is heerlijk, hoewel ik het soms mis om te werken geniet ik er zo veel mogelijk van. Djaro krijgt ook nog steeds alleen borstvoeding en doordat ik zoveel bij hem ben gaat dat nog steeds super goed. Bennie is druk met werken en gebruikt zijn vrije tijd om met Djaro te knuffelen en een nieuw bedje voor hem te maken. Djaro is zo groot geworden dat hij al uit zijn wiegje is gegroeid.

Het is vandaag vrijdag, en op vrijdagochtend gaan Djaro en ik meestal naar de yoga. Dit is speciaal voor moeders met baby’s. Het is een vervolg op de zwangerschapsyoga en erg leuk en leerzaam. We doen oefeningen met de baby’s, zingen liedjes en leren babymassage. De groep is multi-cultureel en we zingen ‘de wielen van de bus’ dan ook in drie verschillende talen. Djaro vindt al die andere baby’s geweldig, lacht veel en kijkt z’n ogen uit. Na de yoga is hij moe van alle indrukken en gaat dan meestal heerlijk slapen in de auto terwijl ik naar huis rijd. Deze ochtenden zijn ontspannen en rustig.

De mannen naast mij worden langzaam wakker. Djaro rekt zich uit en begint al zoekend met zijn mondje aan zijn ‘ik-ben-net-wakker-en-ik-heb-honger-waar-zijn-de-melkjes’-huiltje. Als hij tevreden ligt te drinken stroomt er weer een gevoel van geluk door me heen. Straks lekker douchen en ontbijten op bed terwijl Djaro zijn knisperboekje verfrommelt, opeet en lacht. Om daarna knetterend zijn luier vol te gaan poepen.

Ps. Wij kiezen ervoor geen (duidelijke) foto’s van Djaro op internet te zetten. Mocht je willen weten hoe ons kokosnootje er inmiddels uitziet, stuur dan even een appje en je krijgt zeker een update!

• 04 Juli 2017 - 19:31

Liza:

Wat een mooi stukje weer :)!
    Bij deze sms ik: DJARO-AAN naar 3030 voor de fotoreportage ;)
    Dikke knuffel voor jullie, xxx